Blogi Dynamics 365 Guides – opastusta yhdistetyn todellisuuden avulla
Dynamics 365 Guides on Microsoftin Dynamics 365 -tuoteperheeseen kuuluva yhdistetyn todellisuuden pilvipohjainen sovellus HoloLens AR-laseille. Dynamics 365 Guides on nimensä mukaisesti monipuolinen opastamiseen käytettävä sovellus, joka tuo lukuisia hyötyjä niin valmistavaan teollisuuteen kuin opetuskäyttöön.
Dynamics 365 Guidesin avulla erilaiset ohjeet ja opastuskierrokset saadaan havainnollistettua interaktiivisesti juuri siellä missä niitä tarvitaan. Ohjeet voidaan esittää visuaalisessa muodossa esimerkiksi kokoonpanolinjalla tai vaikkapa opetussimulaatiossa. HoloLens-laseihin heijastettavat ohjeet voivat sisältää kuvia, videoita, 3D-malleja ja hologrammeja. Juuri oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan esitettävät vuorovaikutteiset opastukset helpottavat oppimista ja ohjeiden omaksumista, mikä lisää tehoa työn tekemiseen ja pienentää myös virheiden määrää.
Dynamics 365 Guidesiin saatavissa oleva Copilot muuttaa todellisen maailman generatiivisen tekoälyn syötteeksi, tarjoten tukea teollisuuden etulinjan työntekijöille. Työntekijät voivat olla vuorovaikutuksessa Copilotin kanssa käyttämällä luonnollista kieltä ja eleitä, saaden tarvitsemansa tiedot reaaliajassa puheen ja hologrammien avulla. Yhdistetty todellisuus integroituna tekoälyyn luo ihmislähtöisen käyttöliittymän, joka nopeuttaa konkreettisia työprosesseja. Guidesin Copilot tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia yrityksille, jotka haluavat lisätä toimintojensa tehokkuutta ja tuottavuutta.
Dynamics 365 Guides yhdistää todellisen ja virtuaalisen maailman (VR) tavalla, mikä mahdollistaa reaaliaikaisen interaktion molempien maailmojen kohteiden välillä ns. yhdistetyssä todellisuudessa (mixed reality). Vaikkakin Dynamics 365 Guides -sovellus hyödyntää AR-teknologiaa, menee käytetty teknologia myös yhdistetyn todellisuuden (MR) -käsitteen alle. Käytännössä MR:n ja AR:n erona on käyttökokemuksen laajuus. MR:ssä virtuaaliset elementit ovat vuorovaikutuksessa oikean maailman kohteiden kanssa, kun taas AR:ssä toteutus voi olla kevyempi.
Esimerkkinä kaksisuuntaisesta vuorovaikutuksesta, sovellus voi tunnistaa todellisessa maailmassa sijaitsevan objektin 3D-mallin perusteella ja esittää käyttäjälle juuri tähän objektiin liittyvät ohjeet. Kaikki kolme mainittua teknologiaa (VR, AR, MR) kuuluvat laajennettu todellisuus (Extended Reality, XR) -käsitteen sateenvarjon alle. Voit lukea termeistä ja niiden eroista tarkemmin esim. täältä: What really is the difference between AR / MR / VR / XR ?
Erilaisilla XR-sovelluksilla on lukuisia käyttökohteita, mm. pelit, markkinointi- ja viestintämateriaalit sekä erilaiset hyötysovellukset ovat nykyaikaa. Dynamics 365 Guidesin avulla otat digiloikan hyödyntämällä AR-teknologiaa liiketoiminnassa ja koulutuksessa ilman ohjelmistokehityksen osaamista. Dynamics 365 Guidesissa digitaaliset materiaalit ovat aina ajan tasalla ja helposti saatavilla.
Helppokäyttöinen ja skaalautuva palvelu mahdollistaa immersiivisen oppimiskokemuksen ja vapauttaa molemmat kädet käyttöön sekä tehostaa oppimista. Lisäksi se mahdollistaa opetusprosessin jatkuvan kehittämisen sovelluksen sisäisen analytiikan avulla. XR-teknologialla lisäät tuotteesi tai palvelusi kiinnostavuutta ja luot uudenlaisia tapoja sekä nähdä, toteuttaa että kehittää yrityksesi toimintaa.
Opastaminen lisätyn todellisuuden -laseilla on tätä päivää! Dynamics 365 Guides soveltuu lukuisiin käyttökohteisiin mm. teollisuudessa ja koulutuksessa. Guidesin avulla voit ohjata ja kouluttaa työntekijöitä, oppilaita tai asiakkaita aidossa työympäristössä lisätyn todellisuuden monipuolisin, havainnollisin keinoin. Lisättyä ja yhdistettyä todellisuutta voidaan Guidesin avulla käyttää myös viihteessä, tapahtumissa, hoitotyössä ja nähtävyyksien kiertokäyntien esittelyissä.
Todellisessa ympäristössä vaihe vaiheelta opastaminen vapauttaa kädet työn toteutukseen riippumatta siitä, toteutetaanko ohjeita työssä tuotantolinjalla tai opetustilassa. Käyttäjä voi ohjata käyttöliittymää helposti katseellaan ja siirtyä seuraavaan vaiheeseen vain yhdellä silmäyksellä. Hologrammeilla voidaan esittää käyttäjälle seuraavat työvaiheet ja osoittaa tarvittavat työkalut työn hoitamiseen. Tällä tavalla oppimisesta tulee immersiivisempää ja tehokkuus lisääntyy. Ohjeet on helpompi ja nopeampi omaksua, mikä pienentää myös virheiden määrää.
Voit tutustua Dynamics 365 Guides käyttäjätarinoihin myös Microsoftin sivuilla.
Lue myös asiakastarina: Riverialle toteutetusta koulutussimulaattorien käyttöönottoratkaisusta HoloLensien ja Dynamics 365 Guidesin avulla!
Dynamics 365 Guides koostuu HoloLenseillä käytettävästä sovelluksesta ja sisällön tuottamiseen tarkoitetusta työpöytäsovelluksesta. HoloLens-sovelluksessa on ohjeistusruutu, jossa näkyy työpöytäsovelluksessa asetetut ohjeet ja sisällöt (kuvat, videot, linkit). Työpöytäsovelluksessa on mahdollisuus lisätä omia 3D-objekteja.
Dynamics 365 Guides -sovelluksen laitevaatimukset
HoloLens 2 -lasien ominaisuudet
Lue myös blogimme, jossa näytämme esimerkkien avulla millainen kokonaisuus Microsoftin HoloLens 2 -paketti on.
Opastamme lasien käytössä ja hyödyntämisessä tarpeidenne mukaisesti. Asennamme puolestanne tuotantoympäristön, joka mahdollistaa Dynamics 365 Guides -järjestelmän käytön ja avustamme ensimmäisten sisältöjen tuotannossa ja niiden lisäämisessä järjestelmään. Guidesin helppokäyttöisyys mahdollistaa jatkossa organisaatiossanne sovelluksen itsenäisen käytön, ettekä ole sidoksissa yksittäiseen toimijaan.
Koulutamme siis Dynamics 365 Guides -järjestelmän perusteet ja autamme teitä kehittämään luovia ratkaisuja itse. Olemme tietenkin apunanne tarpeiden mukaan myös jatkossa ja autamme löytämään parhaat mahdolliset ratkaisut!
Erilaiset laajennetun todellisuuden (XR) -ratkaisut ovat nykyisin kaikkien saatavilla, eivät tulevaisuuteen liittyvää science fictionia. Eivätkä hinnatkaan ole päätähuimaavia. Esimerkiksi HoloLenseissa se asettuu 3 000 – 4 500 euron välille ja Dynamics 365 Guides -sovelluksen kuukausilisenssi on noin 56 €/käyttäjä.
Hyödyntämällä uusia digitaalisia ratkaisuja saat aitoa kilpailuetua. Tällä hetkellä vielä harvat organisaatiot hyödyntävät esimerkiksi lisätyn todellisuuden -lasien mahdollisuuksia, joten edelläkävijöille löytyy loistavia markkinarakoja! Kysy siis rohkeasti, kun haluat tietää lisää erilaisista XR-vaihtoehdoista kuten WebAR:sta, mobiilaitteiden AR-sovelluksista tai AR-laseille tarkoitetuista laajemmista ratkaisuista, kuten HoloLensista tai Dynamics 365 Guidesista!
Kun tarvitset ratkaisun, jolla erotut varmasti kilpailijoista, tutustu Hurjan lisätyn todellisuuden palveluihin ja ota yhteyttä!
Avoin lähdekoodi (open source) tarkoittaa ohjelmistokehityksen mallia, jossa ohjelmiston lähdekoodi on vapaasti saatavilla, muokattavissa ja jaettavissa.
Innovaatioseteli on Business Finlandin tarjoama joustava rahoitusväline pienille yrityksille uusien tuote- tai palveluideoiden kehittämiseen. Innovaatiosetelillä voidaan rahoittaa kansainvälistä kasvupotentiaalia omaavia tuote- tai palveluideoita.
Sovelluskehitys eli ohjelmistokehitys tarkoittaa prosessia, jolla luodaan tietokoneella tai mobiilissa suoritettavia ohjelmia tai ohjelmien kokonaisuuksia. Sovellusten tavoitteena on yleensä helpottaa tehtävien suorittamista tai ratkaista tunnistettuja ongelmia.