Blogi Tekoäly liiketoiminnan uudistajana ja kilpailuedun rakentajana
Elämme aikakautta, jossa teknologia ei ainoastaan tue liiketoimintaa, vaan muokkaa sitä aktiivisesti. Tekoäly (AI) on tämän muutoksen kärjessä, tarjoten yrityksille mahdollisuuksia, jotka olivat vielä muutama vuosi sitten käsittämättömiä. Erityisesti generatiivinen tekoäly, osa-alue, joka keskittyy uuden, alkuperäisen sisällön luomiseen, mullistaa tapamme ajatella luovuutta ja automaatiota. Tekoäly mahdollistaa yrityksille esimerkiksi monimutkaisten prosessien automatisoinnin, päätöksenteon parantamisen ja erittäin henkilökohtaisten asiakaskokemusten luomisen.
Generatiivinen tekoäly ei ainoastaan tehosta toimintaa, vaan luo myös uusia innovaatioita ja tarjoaa keinoja erottautua kilpailijoista, synnyttäen uudenlaisia tuotteita ja palveluita, kuten automaattisesti tuotettua sisältöä, personoituja kokemuksia ja ennennäkemättömiä interaktioita. Hurjalla me tarjoamme asiakkaillemme ohjelmistokehityspalveluita, joissa hyödynnämme viimeisimpiä teknologioita, mukaan lukien tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet. Käyttämällä edistynyttä teknologiaa, tuemme asiakkaidemme liiketoiminnan uudistamista ja edistämme kestävää kasvua, varmistaen, että ratkaisumme ovat aina teknologian eturintamassa ja vastaavat asiakkaidemme tarpeita.
Tässä blogissa tarkastelemme, kuinka tekoäly voi auttaa yrityksiä uudistamaan liiketoimintaprosessejaan, parantamaan asiakaskokemusta ja luomaan uusia, innovatiivisia tapoja menestyä. Lisäksi esittelemme muutamia konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka olemme integroineet tekoälyä asiakkaillemme toteutettuihin ratkaisuihin.
Tekoälyllä on lukuisia käyttökohteita, jotka voivat uudistaa liiketoimintaa ja rakentaa kilpailuetua. Alla on muutamia esimerkkejä siitä, kuinka tekoälyllä voi vaikuttaa yrityksen toimintaan:
Tekoäly tarjoaa monipuolisia sovellusmahdollisuuksia lähes jokaisella toimialalla, parantaen tehokkuutta, tarkkuutta ja asiakaskokemusta. Alla esimerkkinä muutamia toimialoja, joilla tekoälyllä voidaan mullistaa tavallisia liiketoimintakäytäntöjä:
Jokaisessa näistä esimerkeistä tekoäly ei ainoastaan tehosta operatiivista suorituskykyä, vaan luo myös uusia mahdollisuuksia innovaatioille ja palveluiden kehittämiselle, jotka vastaavat asiakkaiden yhä kasvavia odotuksia. Kun yritykset omaksuvat tekoälyteknologioita, ne eivät ainoastaan pysy kilpailijoidensa vauhdissa, vaan voivat myös ohittaa ne tarjoamalla ennennäkemättömiä palveluita ja tuotteita markkinoille.
Tekoälyn integrointi yritystoimintaan on vielä varhaisessa vaiheessa, mutta sen potentiaali tehostaa ja helpottaa monia prosesseja on selvä. Tässä vaiheessa Hurjalla me haluamme erityisesti auttaa yrityksiä ymmärtämään, miten tekoäly voi tuoda arvoa liiketoimintaan, ja miten sen kanssa voivat lähteä liikkeelle turvallisesti ja tehokkaasti. Alla muutamia konkreettisia askeleita, joilla tekoälyä voi lähteä integroimaan yrityksen toimintaan.
Tekoälyn hyödyntäminen voi alkaa pienimuotoisilla kokeiluilla, joissa keskitytään yksinkertaisten, toistuvien tehtävien automatisointiin tai datan analysointiin. Esimerkiksi Make tarjoaa käyttäjäystävällisen alustan, jolla voidaan automatisoida monia liiketoimintaprosesseja yhdistämällä eri palveluita ja sovelluksia ilman laajaa ohjelmointitaitoa. Maken avulla voi helposti luoda työnkulkuja, jotka yhdistävät eri palveluita, kuten Google Sheets ja sähköpostiohjelmat, helpottaen näin päivittäisiä rutiineja.
ChatGPT API:n integroiminen mahdollistaa edistyneemmän kielellisen vuorovaikutuksen sovelluksissa ja palveluissa. Esimerkiksi asiakaspalvelu voi hyötyä ChatGPT:stä, joka kykenee vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin nopeasti ja tarkasti, vapauttaen ihmiskollegat käsittelemään monimutkaisempia kyselyitä. ChatGPT API:lla voidaan myös luoda älykkäitä chatbotteja, jotka auttavat käyttäjiä navigoimaan verkkosivustoilla tai tarjoavat tukea 24/7.
Google API:t tarjoavat laajan valikoiman työkaluja datan analysointiin ja prosessointiin. Google Cloud:in tarjoamat tekoäly- ja koneoppimisratkaisut, kuten Vision API ja Natural Language API, mahdollistavat kuvantunnistuksen ja luonnollisen kielen ymmärtämisen hyödyntämisen erilaisissa sovelluksissa. Google Sheets API:n avulla voidaan automatisoida ja integroida taulukkolaskentaa muihin liiketoimintaprosesseihin, tehostaen näin datan käsittelyä ja raportointia.
Yhdistämällä erilaisia tekoälytyökaluja ja palveluita yritykset voivat rakentaa räätälöityjä ratkaisuja, jotka eivät ainoastaan paranna tehokkuutta, vaan myös tarjoavat syvempää tietoa liiketoiminnan tilasta ja auttavat tekemään parempia päätöksiä. Automatisoinnin ja tekoälyn käyttöönotto pienissäkin mittakaavoissa voi tuoda merkittäviä parannuksia toiminnan sujuvuuteen ja kilpailukykyyn pitkällä aikavälillä.
Blogista No-code- ja low-code-ohjelmistokehitys sekä tekoäly tehostavat sovelluskehitystä voit lukea lisää tekoälyn kevyestä pilotoinnista!
Tekoäly voi tuoda merkittäviä parannuksia asiakaspalveluun, datan analysointiin ja logistiikan hallintaan. Esimerkiksi asiakkaallemme kehittämämme Finspection App on kehitetty digitalisoimaan liiketoimintaprosesseja, kuten fyysisten lomakkeiden tekstintunnistusta. Tämä säästää aikaa ja vähentää virheitä tiedon syötössä, mikä tehostaa määräaikaistarkastusten prosesseja. Finspection Appin kehitys jatkuu uusilla ominaisuuksilla, joista keskeisin on tekoälyn integroiminen järjestelmään hyödyntäen Google Document AI tai Amazon Textract -teknologiaa. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa tehokkaan tekstintunnistuksen fyysisissä lomakkeissa, helpottaen entisestään tiedon digitalisointia ja tallentamista tietokantaan.
Tekoälyn avulla prosesseja tehostava sovellus, jonka olemme toteuttaneet asiakkaallemme Spokenille, hyödyntää puheentunnistusteknologiaa, OpenAI Whisperiä. Sovellus on suunniteltu asiakkaamme tarpeisiin, jotta he voivat tarjota tehokkaampia palveluita omille asiakkailleen. Kun käyttäjät toimittavat puhemateriaalia, se käsitellään räätälöidyssä puheentunnistusjärjestelmässä. Puhe analysoituu tekoälyn avulla ja muunnetaan raakatekstiksi, joka toimii pohjana korkealaatuisille lopputuotteille, kuten litteroinnille tai tekstitykselle. Whisper tunnistaa videoleikkeissä myös puhujan vaihtumisen ja laskee, kuinka monta eri puhujaa leikkeessä on. Tämän prosessin avulla tekoälyn kyky nopeaan ja tarkkaan datankäsittelyyn yhdistyy ihmisen osaamiseen varmistaen, että lopputulos on paitsi täsmällinen, myös helppolukuinen ja ymmärrettävä. Näin asiakkaamme voi tarjota nopeampaa ja laadukkaampaa palvelua omille asiakkailleen.
Hurjalla me hyödynnämme myös omassa työssämme GitHub Copilot -tekoälysovellusta ohjelmistokehityksen tehostamiseen. GitHub Copilot tarjoaa merkittäviä etuja kehittäjille, asiakkaillemme sekä ohjelmistojemme loppukäyttäjille. Kehittäjämme voivat käyttää Copilotin ehdottamia kooditäydennyksiä ja ratkaisuja nopeuttaakseen koodausta, mikä vähentää virheitä ja säästää aikaa. Tämä nopeutus kehitysprosessissa johtaa parempaan lopputuotteeseen ja lyhyempiin kehitysaikoihin, mikä mahdollistaa ohjelmistojen nopeamman toimituksen markkinoille. Asiakkaamme hyötyvät tästä tehokkuudesta, sillä he saavat käyttöönsä korkealaatuisempia ohjelmistoja nopeammin. Loppukäyttäjät nauttivat puolestaan laadukkaammista ja toimivammista sovelluksista, mikä parantaa heidän käyttökokemustaan. Kokonaisuudessaan tekoälyn hyödyntäminen kehitysprosessissa tuottaa merkittäviä etuja kaikille osapuolille ja edistää koko ohjelmistotuotannon ekosysteemiä.
Varaa kanssamme etätapaaminen tästä, niin selvitetään miten yrityksenne kannattaa lähteä liikkeelle tekoälyn hyödyntämisessä!
Tekoälyllä on merkittävä rooli nykyaikaisessa liiketoiminnassa, ja sen hyödyntäminen voi tapahtua useilla eri tasoilla. Joissakin organisaatioissa tekoälyn käyttö saattaa rajoittua valmiiden mallien, kuten ChatGPT:n, hyödyntämiseen prosessien tehostamiseksi. Toiset taas integroivat tekoälyä syvemmin omiin liiketoimintaprosesseihinsa, parantaen esimerkiksi asiakaspalvelua, markkinointia ja analytiikkaa. Edistyksellisimmissä organisaatioissa tekoäly on keskeinen osa sovelluksia ja prosesseja. Ja organisaatiot jopa kehittävät ja kouluttavat omia tekoälymallejaan, jotka ovat optimoitu vastaamaan juuri heidän erityistarpeitaan. Alla oleva kysymyspatteristo auttaa sinua arvioimaan, kuinka syvälle tekoälyn hyödyntäminen ulottuu organisaatiossasi ja millaisia vaikutuksia eri tasot voivat tuoda liiketoiminnalle.
Millä tasolla organisaatiosi on tekoälyn hyödyntämisessä?
Kun otetaan käyttöön tekoälyteknologioita, on kriittistä varmistaa, että kaikki ratkaisut noudattavat tiukkoja tietoturva- ja yksityisyydensuojastandardeja. Tämä sisältää tietojen käsittelyn suojatuissa ympäristöissä ja etiikkasääntöjen noudattamisen, jotta asiakkaiden luottamus säilyy ja liiketoimintaprosessit ovat läpinäkyviä. Integroidessamme tekoälyä asiakkaidemme sovelluksiin varmistamme, että kaikki tekoälyratkaisut noudattavat tiukkoja tietoturva- ja yksityisyydensuojastandardeja.
On myös tilanteita, joissa tekoäly ei välttämättä ole kustannustehokkain tai tehokkain ratkaisu. Esimerkiksi erikoistuneet robotiikkajärjestelmät voivat olla parempi vaihtoehto suurille, monimutkaisille tuotantolaitoksille, missä tarvitaan suurta tarkkuutta ja toistettavuutta. Tässä tapauksessa teknologinen integraatio, kuten robotiikka, voi tarjota suuremman hyödyn kuin tekoäly.
Haluamme Hurjalla tarjota asiakkaillemme edistyksellisiä ratkaisuja, jotka hyödyntävät tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia parantaaksemme asiakkaidemme liiketoimintaa. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää siitä, miten voimme auttaa juuri teidän yritystänne hyödyntämään tekoälyä, ota rohkeasti yhteyttä!
Voit varata kanssamme etätapaamisen, joissa voimme yhdessä suunnitella tekoälyn mahdollisuuksia, jotka tuovat todellista lisäarvoa juuri teidän liiketoimintaanne.
GitHub Copilot on GitHubin, OpenAI:n ja Microsoftin kehittämä generatiivista tekoälyä hyödyntävä tekoälyavustin ohjelmointiin.
Tässä blogissa Visual & Motion designerimme kertoo työssään käyttämistä tekoälyavusteisista työkaluista ja niiden tuomista mahdollisuuksista Hurjan tuottamissa design-palveluissa.
Tässä blogissa tutustumme no-code- ja low-code-ohjelmistokehityksen sekä tekoälyteknologioiden etuihin, käytännön sovelluksiin ja esimerkkeihin siitä, miten ne voivat merkittävästi parantaa kehitysprosessia.