Tie UX/UI-suunnittelijaksi ja saavutettavuusasiantuntijaksi

Tie UX/UI-suunnittelijaksi ja saavutettavuusasiantuntijaksi

Jokainen päivä tuo mukanaan uusia haasteita ja mahdollisuuksia oppia uutta.

Hanna aloitti uransa Hurjalla rekrykoulutuksen kautta, jossa hän syvensi osaamistaan UX/UI-suunnittelussa yhdistäen siihen aiemman graafisen suunnittelun ja ohjelmistokehityksen osaamisensa. Koulutuksen päätteeksi Hanna sai vakituisen työpaikan UX/UI-suunnittelijana ja on myöhemmin kouluttautunut myös Hurjan omaksi saavutettavuusasiantuntijaksi. Tässä uratarinassa tutustutaan Hannaan tarkemmin!

Into jatkuvaan oppimiseen, luovaan ongelmanratkaisuun ja ihmisten auttamiseen

Hanna on luova ongelmanratkaisija, jonka työssä jatkuva oppiminen on keskeisessä asemassa. Into jatkuvaan oppimiseen näkyy vahvasti myös hänen taustassaan. Koulutustausta löytyy graafista suunnittelua, markkinoinnin tradenomin tutkinto, osaamista WordPressistä, full stack- ja front end -tekniikoista sekä palvelumuotoilusta. Aiempaan työkokemukseen taas kuuluu muun muassa työskentely mainostoimistossa projektipäällikkönä ja freelancerina visuaalisen markkinoinnin palveluita tarjoten.

“Päädyin Hurjalle Sarasen rekrykoulutuksen kautta, jossa sain mahdollisuuden kehittää taitojani käyttöliittymäsuunnittelijana. Tämä väylä avasi oven työuralle Hurjalla, ja myöhemmin minulle tarjottiin tilaisuus kasvattaa osaamistani myös saavutettavuuden saralla. Nykyään toimin Hurjan UX/UI-suunnittelijana ja saavutettavuusasiantuntijana, missä voin yhdistää monipuolisen taustan, intohimoni uuden oppimiseen ja halun auttaa ihmisiä.

Haluan työssäni luoda uusi toimivia digitaalisia palveluita ja parantaa olemassa olevien palveluiden käyttökokemusta sekä visuaalista ilmettä, sillä näen tämän mahdollisuutena ratkaista ongelmia ja auttaa ihmisiä. Hyvien ratkaisujen löytäminen tuo onnistumisen tunnetta, kun pystyy luomaan jotain merkityksellistä ja helpottamaan ihmisten työtä sekä digitaalisten palveluiden käyttöä. Työhöni kuuluu suunnitella verkkosivustoja ja -kauppoja, muita erilaisia verkkopalveluita, mobiilisovelluksia ja prototyyppejä. Lisäksi teen saavutettavuusauditointeja sekä -testaamista ja monenlaista visuaalista suunnittelua.

Hurjalle hakiessa aluksi hieman mietitytti välimatka Jyväskylästä Kuopioon ja miten etätyöt tulevat onnistumaan, mutta etätyökäytännöt ovat hyvät, joten mitään ongelmia ei ole syntynyt, vaikka teenkin töitä 100% etänä. Olen kuitenkin tiimin kanssa tiiviisti yhteydessä päivittäin, vaikka kolmen vuoden aikana olen käynyt vain muutamia kertoja toimistolla. Asiakkaat myös käytännössä tavataan aina etäpalavereissa joka tapauksessa, ja koska työhöni kuuluu luovaa suunnittelutyötä ja tarkkuutta vaativia saavutettavuusauditointeja, etätyössä koenkin voivani keskittyä parhaiten.”

Hurjalla on mahdollisuus oman näköiseen urakehitykseen ja työnkuvan muokkaamiseen

Hurjalla jokaista työntekijää kannustetaan löytämään ja kehittämään omaa erityisosaamisalueensa erilaisissa projekteissa. Tavoitteenamme on tarjota hurjille mahdollisuus keskittyä omaan vahvuusalueeseensa ja tehdä sitä mikä motivoi eniten. Meillä on tilaa vaikuttaa omaan työhön ja mahdollisuus kasvaa urallaan haluamaan suuntaan, sillä suuren korporaation byrokratia ei ole meitä hidastamassa.

“Olen ollut osa Hurjan tiimiä nyt kolme vuotta, ja voin sanoa, että nautin todella työstäni. Hurjan koko mahdollistaa minulle osallistumisen monipuolisiin ja monen kokoisiin projekteihin ja työni on niin monipuolista ja vaihtelevaa, ettei se käy koskaan tylsäksi! Hurjalla olen löytänyt juuri sopivan tasapainon, jossa haastan itseäni, säilytän joustavuuden ja nautin itsenäisestä työskentelystä.”

Hurjan strategian ytimessä on luoda työntekijöille paras mahdollinen työympäristö, sillä Hurjalla me vakaasti uskomme tämän olevan avain kasvuun. Tavoitteenamme on tarjota työntekijöillemme mahdollisuus muokata omaa työnkuvaansa ja uraansa. Uskomme, että viihtyisä työpaikka on sellainen, jossa työntekijöillä on mahdollisuus osallistua päätöksentekoon työympäristön, -tapojen ja teknologioiden suhteen ja, että työntekijöidemme hyvinvointi heijastuu myös asiakastyytyväisyytenä.

Tasapaino elämän eri osa-alueiden välillä on tärkeää

Meistä elämässä on tärkeää löytää tasapaino eri osa-alueiden välillä, sillä elämä ei koostu pelkästään työnteosta. Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet tarjoavat arkeen vaihtelua ja mahdollistavat palautumisen ja rentoutumisen, jolloin jaksaa olla myös parempi työntekijä.

“Olen innokas joogaaja ja intohimoinen neuloja. Joogan säännöllinen harjoittaminen on minulle paitsi fyysinen aktiviteetti myös keino ylläpitää hyvää ryhtiä, sillä työni puolesta istun paljon tietokoneen ääressä. Jooga tarjoaa tehokkaan tavan rentoutua ja nollata mieleni, auttaen tasapainottamaan kiireistä arkea.

Neulominen on toinen rakas harrastukseni, joka tarjoaa rauhoittumista. Lisäksi nautin kokkaamisesta ja leipomisesta. Harrastukset ovat minulle tapoja irrottautua digitaalisesta maailmasta ja uppoutua käsillä tekemiseen ja rentoutumiseen – olipa kyse sitten kehon ja mielen tasapainottamisesta joogan avulla tai luovasta itseilmaisusta käsillä tekemisen kautta neulomisen, kokkaamisen ja leipomisen parissa.”

Meillä ei työskentele pelkästään koodareita, sillä monimuotoinen tiimi tuo parempia ratkaisuja

Vaikka olemmekin ohjelmistotalo, meillä ei työskentele pelkästään koodareita, vaan asiakkaidemme ratkaisujen toteuttamiseen tarvitaan monenlaisia osaajia! Monipuolinen työhistoria tuo arvokasta ymmärrystä erilaisten toimialojen käytännöistä ja yleisesti työn vaatimuksista. Arvostamme työntekijöissämme laaja-alaista tietämystä, joka näkyy positiivisesti erilaisten asiakasprojektiemme onnistumisessa, sillä monimuotoinen tiimi tuo parempia ratkaisuja.

“Koen työssäni UX/UI-suunnittelijana toimivani ikään kuin linkkinä asiakkaan ja kehittäjien välillä, tuoden yhteen käyttäjäkokemuksen ja käyttöliittymän suunnittelun näkökulmat sekä usein myös saavutettavuusnäkökulman. UX/UI-suunnittelijana toimin alusta alkaen asiakkaan tarpeiden kerääjänä ja analysoijana osana tiimiä. Yhdessä asiakkaan kanssa syvennyn käyttäjien tavoitteisiin ja asiakkaan liiketoimintatavoitteisiin parhaan mahdollisen ratkaisun löytämiseksi.

Suunnitteluvaiheessa tiivis yhteistyö asiakkaan, projektipäällikön ja kehittäjien kanssa on keskeinen osa toimivaa prosessia, kun luomme käyttäjäystävällisiä käyttöliittymiä, jotka vastaavat varmasti tarpeisiin. Roolini on ymmärtää sekä asiakkaan tarpeet ja odotukset että kehittäjien tekniset mahdollisuudet, jotta lopputuloksena syntyy visuaalisesti houkutteleva, toimiva ja käyttäjäystävällinen digitaalinen tuote tai palvelu.”

Sopisitko hurjaan joukkoomme? Heitä meitä hakemuksella, sillä laajennamme jatkuvasti osaamistamme asiakastarpeiden kasvaessa. Ota yhteyttä Hurjan operatiiviseen johtajaan Jarno Airaksiseen, jos koet olevasi tiimimme puuttuva palanen.

Yhteystieto

Jarno Airaksinen
COO, partner
jarno.airaksinen (at) hurja.fi
044 546 7899